Bättre villkor för klimatbonus vid köp av gasbil – och 5000 kronor rabatt hos FordonsGas

Regeringen beslutade den 5 december om ändringar i förordningen för klimatbonusbilar. Definitionen av klimatbonusbil breddas och gränsen för bonus höjs. Dessutom får du just nu 5000 kronor rabatt hos FordonsGas när du köper en bil hos Atteviks.

Bättre förutsättningar vid köp av gasbil

Den nya ändringen i förordningen om klimatbonusbilar reglerar den bonus som ges till dem som köper en personbil, lätt lastbil eller lätt buss med mycket låga utsläpp av koldioxid eller som kan drivas med fordonsgas.

– Det är mycket positivt att klimatbonusen lett till en kraftig ökning av elbilsförsäljningen. Nu breddar vi så att det är möjligt att få bonus även om bilen exempelvis inretts särskilt för hantverkare, anpassats för personer med en funktionsvariation eller konverterats till gasdrift, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

Läs mer: Regeringen.se

5000 kr extra till dig när du väljer gasbil från Atteviks 

Bli kund hos oss på FordonsGas och få 5 kr rabatt per kilo gasenergi på dina första 1000 kilo – alltså totalt 5000 kronor – när du köper en gasbil hos Atteviks! Även därefter får du rabatt som FordonsGas-kund, nämligen 35 öre/kilo i Västsveriges största nätverk av gasenergistationer. Ett bra val för miljön. Ännu bättre för miljön blir det om du tecknar dig som biogaskund. Då kör du på ren biogas och ditt bilåkande kan bli näst intill klimatneutralt. Erbjudandet gäller nya kortkunder som köper en gasbil hos utvalda bilhandlare hos Atteviks innan 30 juni 2020.

5 smarta skäl att välja en modern gasbil

När framtidens bilar ska drivas är gasenergi lika rätt ekonomiskt som ekologiskt. För ren biogas är energin som gör gott under hela sin livscykel. 

  1.  Klimatbilsbonus när du köper ny bil.
  2.  Access all areas. Kör en framtidssäkrad bil som alltid är välkommen – även i miljözonerna. 
  3.  Enkel och snabb att tanka, inga långa laddtider. Och med bensintank när du måste.
  4.  Ett växande stationsnät med snart 4000 stationer i Europa, ett 50-tal i Västsverige. 
  5.  Kör med bättre samvete och en skönare känsla.