“Vi ville ha en miljövänlig bil som funkar lätt att ha i stan”

Att köra på gasenergi är att rulla med godare samvete. Det är något som Ingrid har förstått. Med lägenhet i stan, man, hund och två barn behövs en smidig lösning för transport. När familjen för ett par år sedan skulle välja en ny bil föll valet på en Volkswagen Passat TSI Ecofuel – en gasbil som passar såväl familjelivet som plånboken och samvetet.

Hej Ingrid! Varför valde du en gasdriven bil?

– Vi ville ha ett alternativ till bensin, en miljövänlig bil som funkar lätt att ha i stan. Vi har inga möjligheter att ladda en elbil där vi bor i Majorna, men däremot har vi en gastankstation nära. Så då föll valet på en gasbil. Sen är det en klar fördel att bilen är billigare i skatt än en bensin- eller dieselbil.

Vi har inga möjligheter att ladda en elbil där vi bor i Majorna, men däremot har vi en gastankstation nära. Så då föll valet på en gasbil.

Ingrid Kraappa

Hur använder ni er bil?

– Vi använder vår bil främst i privata sammanhang. Det kan vara allt ifrån storhandling till utflykter och till och från landstället. Under semestern i somras antog vi utmaningen att inte tanka bensin på hela sommaren, vi ville köra på 100 procent gas. I Sverige var det inga problem, någon gång fick vi köra en liten omväg för att komma till gastankstationen, men annars gick det bra. Det var bara i Danmark som vi behövde fuska en gång.

Hur känns det att köra på gas? Känner du någon skillnad jämfört med tidigare bilar du kört?

– Bilen går faktiskt bättre på gas, den låter mindre och accelererar fortare.

"Vi har sänkt våra bränslekostnader med en tredjedel sen vi bytte från bensinbil till gasbil.

Ingrid Kraappa

Vad är det bästa med att köra en bil som går på gasenergi?

– Att äga en gasbil är helt klart en fördel om man ser ur ett miljömässigt perspektiv. Och nu när man kan tanka gas i princip överallt så är det inte så krångligt som det var för ett par år sedan. Men framför allt känns det bra i hjärtat – jag vet att jag bidrar till en bättre framtid för våra barn. Vi har dessutom sänkt våra bränslekostnader med en tredjedel sen vi bytte från bensinbil till gasbil. 

Läs mer: Tanka gas vs bensin – så räknar du ut jämförelsepriset!


Namn: Ingrid Kraappa
Ålder: 37
Familj: Man, två barn och en hund
Bor: I lägenhet i Göteborg
Kör: Gasbil sedan två år. Idag en Volkswagen Passat TSI Ecofuel.