Fem saker du inte får missa på Elmia Lastbil 2018

Under fyra dagar gästas lastbilsmässan på Elmia i Jönköping av runt 40 000 lastbilsentusiaster. Det är Nordens största och mest välkända lastbilsmässa, med drygt 400 utställare. För dig som är intresserad av både hållbarhet och transporter bjuder årets program på många godbitar, med allt från medvetna utställare till hållbara seminarier och intressanta samtal. Här är några höjdpunkter som du bara inte får missa.

1. Innovationer och framtidens energi i Volvo Lastvagnar Sveriges monter

På årets Elmiamässa satsar Volvo Lastvagnar Sverige på framtiden och pratar om 90 nya år av innovationer. Självklart finns framtidens bränsle med som en viktig punkt i programutbudet. Missa inte Volvo FH LNG i utomhusmontern – den nya gasdrivna lastbilen för fjärrtransporter som dessutom blev årets vinnare i Sustainable Truck of the Year 2018.

Läs mer om Volvos gasdrivna lastbilar här.

2. Lätta lastbilar som tar sig förbi de nya miljözonerna hos FIAT  

FIATs monter bjuder på ett smörgåsbord av framtidssäkrade transportbilar för lättare stadsdistribution. Det bästa av allt? De går alla på gas  – vilket innebär mer affärer och mindre straffskatter för dig och ditt företag.

Läs mer om FIAT:s gasdrivna transportbilar här.

3. Seminarium: “Fair Transport – Från ställningstagande till åtagande”

Tanken med Fair Transport är att du i framtiden inte bara köper en transport från ett åkeriföretag som lever upp till lagenliga krav vad gäller trafiksäkerhet, utsläpp och arbetsmiljö. Du köper också en transport från ett åkeriföretag som mäter, öppet redovisar och tar ansvar för en ständig förbättring. Hör mer om detta på seminariet “Fair Transport – Från ställningstagande till åtagande”, som hålls i Kongresshuset på onsdag den 22 augusti kl 14.00. (Kom ihåg att anmäla dig innan!)

4. Hos IVECO sätts strålkastarljuset på miljöfördelarna med gasfordon

IVECO:s innemonter kommer att vara ett lågutsläppsområde – 100 procent dieselfritt! De kommer dessutom visa upp ett fullständigt utbud av alternativa CNG- och LNG-fordon tillgängliga på marknaden för alla uppdrag, från passagerartransporter till fjärrgodstransporter. Missa inte modellerna Daily Natural Power (årets transportbil i Europa 2018!), Eurocargo Natural Power och Stralis Natural Power.

5. Seminarium: “Fossilfria godstransporter på väg”

Framtidens mobilitet är cirkulär. Men hur ställer vi om till en fossilfri fordonsflotta? På seminariet ”Fossilfria godstransporter på väg” diskuteras just detta. Ta del av Åkerinäringens färdplan och engagera dig för ett fossilfritt Sverige. Seminariet hålls i Kongresshuset på torsdag den 23 augusti kl 10.00. Även här måste du anmäla dig i förväg.


Dags att ställa om till framtidens energi?

Vi på FordonsGas finns såklart på plats på Elmia Lastbil 2018 för att prata om gasdrivna lastbilar och hållbara transporter. Du hittar oss runt omkring på mässgolvet eller på plats i FIATs monter. Tills dess kan du läsa mer om Volvo och FIATs gasmodeller här nedanför. Hoppas vi ses!