Fiat Dobló Natural Power CNG

En klimatsmart och lättlastad skåpbil

I Fiat Dobló Natural Power CNG får du en miljövänlig transportbil anpassad för såväl stadsdistribution som långa avstånd. Lätt att lasta, stark acceleration och bra räckvidd är bara tre anledningar till att välja en gasdriven Dobló. Att du kan tanka 100 procent förnybar biogas och får en framtidssäkrad skåpbil som kan köra i städernas miljözoner är två till. Just nu är bilen på kampanjpris hos Fiat, så passa på att ställa om till hållbara transporter redan idag!

En mångsidig gashybrid

Dobló Skåp är en av Fiats mest omtyckta skåpbilar, och vi förstår varför. Modellen är både praktisk och funktionell, och de låga drivmedelskostnaderna kombinerat med den höga lastkapaciteten har gjort Doblón till många småföretagares bästa vän. Den gasdrivna Dobló Skåp CNG är inget undantag – här får du samma prestanda som motsvarande dieselvariant, men med betydligt bättre miljövinster. Vad sägs till exempel om minimala utsläpp av farliga partiklar och upp till 95 procent lägre koldioxidutsläpp?

Med biogas i tanken kör du på 100 procent förnybar energi, samtidigt som du främjar lokala gröna jobb och bidrar till den cirkulära ekonomin.

Hög prestanda

Som alla gasbilar är Doblón en hybrid och kan köra på både gas och bensin. Tack vare MultiPoint-insprutningssystemet är köregenskaperna på gas desamma som när bilen körs på bensin. Med andra ord – ingen skillnad i körglädje!

Faktum är att Fiat Dobló Skåp CNG håller utmärkt prestanda och utan problem kan mäta sig med motsvarande dieselmodeller. Den robusta 1.4 T-Jet Natural Power Euro 6-motorn har en effekt på 88 kw / 120 hk, och med ett högt maximalt vridmoment (206 Nm vid 3 000 varv/min) får du en riktigt bra acceleration även med full last.

Välj mellan flera modeller

Fiat Dobló Skåp CNG kommer i flera olika varianter och är enkel att anpassa efter uppdrag och behov.a Välj mellan de olika storlekarna L1H1 eller L2H1. Båda modellerna är lättlastade med hög lastkapacitet (3,4 m3 respektive 4,2 m3), mycket tack vare att gastankarna har monterats under golvet.

Lång räckvidd

På tal om gastankar – Doblón kommer med 4 eller 5 stycken, beroende på modell. De rymmer gas som räcker till 33 respektive 45 mils miljövänlig körning på gasenergi. Tillsammans med den kompletterande bensintanken på 22 liter uppgår den totala räckvidden till 63 respektive 75 mil. Det måste ses som väl godkänt för sin klass, särskilt med tanke på att dessa bilar främst är anpassade för distribution i stadsmiljö.

Läs mer: Full gas från norr till söder – här kan du tanka gasenergi i Sverige

Inga dyra straffskatter

Att köra långt på förnybar energi är dock inte enda skälet att välja en Fiat Dobló Skåp CNG. Som företagsbil är en gasdriven Dobló även fördelaktig ur ett ekonomiskt perspektiv, inte minst med tanke på nya bonus-malus-reglerna och införandet av miljözoner. Inköpspriset för gasmodellen ligger visserligen något högre än för dieselvarianten, men på lång sikt kan gasbilen bli betydligt billigare. Förutom att du undviker dyra straffskatter brukar bränslekostnaderna minska – kostnaden per kilometer är ca 15-30 % lägre än för bensin. Och eftersom Fiat Dobló Skåp CNG har en bränslesnål motor kommer du långt på varje tank!

Köp eller leasa en Dobló till kampanjpris

Just nu kan du få Fiat Dobló Skåp Nordic CNG med gasdrift för extra bra pris. Fiat har nämligen en riktigt bra kampanj där leasingkostnaden för en gasdriven Fiat Dobló Skåp börjar på 1999 kr/månad.

Vill man inte leasa går det även bra att köpa. Prislappen för den mindre modellen landar på 170 900 kronor, den större på ca 10 000 kr mer. I kampanjpriset ingår allt från luftkonditionering, Bluetooth och parkeringssensorer till farthållare, 3-sits fram och inklätt skåp.

Till kampanjen.

Ladda hem broschyr från Fiat.

SNABBFAKTA
Motor: 88kW / 120 hk
Vridmoment: 206 Nm (21,0 kgm) vid 3 000 varv/min
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 4,9 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 63 mil (varav 33 på gas) eller 75 mil (varav 45 på gas) beroende på modell
Kostnad: från 170 900 kr exkl. moms (kampanj)


Inte vad du letade efter?

Se vilka andra miljövänliga transportbilar du borde hålla koll på 2019, eller läs mer om de andra modellerna på listan här nedanför:

Fiat Ducató Natural Power CNG
IVECO Daily Natural Power
Volkswagen Caddy  

Du hittar som vanligt alla gasbilar på marknaden i vår gasbilsväljare.