Fiat Ducató Natural Power CNG

En mångsidig transportbil för alla typer av uppdrag

Fiat Ducató är valet för dig som letar efter en mångsidig transportbil med hög prestanda, låg bränsleförbrukning och lång räckvidd. Med biogas i tanken blir både kostnader och koldioxidutsläpp minimala, samtidigt som du utan problem tar dig in i städernas miljözoner där fossila bilar snart kan komma att förbjudas.

En lätt lastbil för alla transportbehov

Fiat Ducató Natural Power CNG är en mångsidig transportbil som enkelt kan anpassas för alla typer av arbeten och uppdrag. Gasmodellerna kommer i en mängd olika konfigurationer och storlekar: skåpbil, chassiplatta med enkelhytt eller persontransport, i storleksklasser från 3 till 3,5 ton för Ducató eller från 3,5 till 4,25 ton för Ducató Maxi.

Samtliga modeller har ett mycket effektivt lastutrymme (på upp till 17 kubikmeter beroende på modell) – mycket tack vare det sänkta lastgolvet, att dörrarna kan öppnas upp till 270° och att gastankarna har placerats under golvet.

 

Kraftfull turbomotor på 136 hk

Tror du att gasbilar är klena och tråkiga? Glöm det – Fiat Ducato med gasdrift kommer med en effektiv turbomotor på 101 kW / 136 hk och ett vrid på 350 Nm vid 1500 varv per minut.

Faktum är att Ducatón har samma motor som nya IVECO Daily Natural Power – ett resultat av att Fiatkoncernen även äger IVECO. Tyvärr saknar Ducatón IVECO’s automatväxlade låda, vilket kan försämra körupplevelsen något i stadsmiljö. På motorväg och landsväg är körkänslan däremot riktigt bra och konkurrerar med de allra bästa bilarna i sin klass.

Läs mer: Vanliga myter om gasbilar

Smart hybrid med lång räckvidd

Med Fiat Ducato Natural Power CNG behöver du inte oroa dig för att bränslet ska ta slut. Som alla gasbilar är Ducatón en miljövänlig hybrid som fungerar att köra på både gas och bensin. De fem gastankarna har en total kapacitet på 36 kilo, motsvarande 220 liter, och ger en räckvidd på 40 mil på gasenergi. Därefter går systemet automatiskt över till reservtanken med bensin på 15 liter, som håller dig på vägen i ytterligare 10 mil. Total räckvidd på 50 mil alltså – betydligt bättre än många andra miljövänliga transportbilar på marknaden.

 

Med biogas i tanken kör du helt förnybart, bidrar maximalt till den cirkulära ekonomin, minimerar utsläpp av farliga partiklar och sänker koldioxidutsläppen med upp till 95 procent.

Minimala utsläpp med biogas i tanken

Modellnamnet Fiat Ducató Natural Power CNG anspelar på att bilen går på komprimerad naturgas, eller CNG som det kallas internationellt. Men du kan såklart även tanka Ducatón med förnybar biogas. I Sverige utgör biogasen en majoritet av den “vanliga” fordonsgasen, samtidigt som allt fler företag väljer att tanka 100 procent biogas (eller BIO-CNG som det kallas hos oss på FordonsGas). Med biogas i tanken kör du helt förnybart, bidrar maximalt till den cirkulära ekonomin, minimerar utsläpp av farliga partiklar och sänker koldioxidutsläppen med upp till 95 procent – utan att öka drivmedelskostnaderna. Att köra på gasenergi kan till och med bli billigare i längden.

Välj hållbart och undvik dyra straffskatter

Med det nuvarande bonus-malus-systemet och kommande miljözoner är det inte bara låga drivmedelskostnader som står i fokus. Höga straffskatter och tappade avtal kan göra diesel- och bensinbilar till en förlustaffär imorgon. Visst, en gasdriven Fiat Ducató har något högre inköpskostnad än motsvarande dieselvariant – från 299 400 kronor för en L2H1 på gas, jämfört med 263 900 kronor för dieselmodellen. Men den mellanskillnaden är ingenting mot de straffskatter på som företag med stora fossila vagnparker riskerar att åka på i och med bonus-malus. 

SNABBFAKTA Fiat Ducató:
Motor: 101 kW / 136 hk
Vridmoment: 350 Nm
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 8,6 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 50 mil (varav 40 mil på gas)
Kostnad: från 299 400 kr exkl. moms

Ladda ner: Broschyr från Fiat.


Inte vad du letade efter?

Se vilka andra miljövänliga transportbilar du borde hålla koll på 2019, eller läs mer om de andra modellerna på listan här nedanför:

Fiat Dobló Natural Power CNG
IVECO Daily Natural Power
Volkswagen Caddy  

Du hittar som vanligt alla gasbilar på marknaden i vår gasbilsväljare.