Rösten bakom låten – lär känna Frida Wallin som gjort soundtracket till vår nya film

“Vem ligger bakom låten på er nya reklamfilm?” Ni är många som har frågat, och nu kommer svaret – det är ingen mindre än den Göteborgsbaserade singer-songwritern Frida Wallin. Idag den 25 maj släpps hennes nya EP “Drömmen om en verklighet”, och ikväll gör hon en lanseringsspelning i Göteborg. Vi passade på att ta ett snack med Frida om lanseringen och musiken – och hur det kom sig att hon gjort soundtracket till en reklamfilm om gasenergi.

Hej Frida Wallin, som skrivit och sjungit sången som spelas i FordonsGas nya reklamfilm. Hur är läget?

– Tack, det är fullt upp. Just nu förbereder jag releasen för min debut-EP Drömmen om en verklighet, slutför en videoinspelning och fixar med hemsida och allt som ska vara på plats.

Hur blev du soundtracket till FordonsGas film?

– Jag fick erbjudandet och tackade ja eftersom det kändes som en bra grej, inte minst med tanke på miljö- och hållbarhetsaspekten.

Jag tackade ja eftersom det kändes som en bra grej, inte minst med tanke på miljö- och hållbarhetsaspekten.

Har du själv kört gasbil någon gång?

– Ja, när jag sommarjobbade på ett företag som heter Svensk Växtmiljö körde vi på skåpbilar som gick på gas. Det var lite annorlunda första gången jag skulle tanka, men sen tänkte jag inte mer på det. Det känns ju bra när man vet att man kör på ett miljömässigt bättre val.

Hur låter EP:n, är det samma stil som i filmen?

– Låten i filmen är en elektronisk remix. Soundet på skivan är mer akustiskt, i gränslandet mellan singer-songwriter, country/folk och pop. Inspelningarna är gjorda med fullt band, men jag spelar också mycket helt själv med gitarr. Mina nya sånger är helt på svenska, men tidigare har jag framförallt skrivit på engelska.

Finns det några särskilda artister som du tagit intryck av?

– Ja, men jag lyssnar inte alls på samma musik idag som förr. I tonåren var det mer indie och band. De som hängt kvar är Håkan Hellström, Laura Marling och Fleetwood Mac. Idag lyssnare jag bredare, även på mer mainstream som Ed Sheeran. Hemma spelades det mycket svenska artister som Peter LeMarc, Laleh och Melissa Horn.

När är releasefesten? Är alla välkomna?

– Javisst! Den kommer vara på 12:ans salong på Gamla Ullevi den 25 maj. Dörrarna öppnar kl 17.00. Jag och bandet kommer att spela, så det kommer bli en ganska akustisk set-up och härlig stämning.

Vad är planerna inför sommaren?

– Förhoppningen är att få komma ut och spela mycket, framförallt här i Västsverige!


Vill du lyssna på låten som är med i filmen? Du hittar ”Drömmen om en verklighet” på Spotify.