Gasdrivna bilar ökar med närmare 77 procent under november – ett tydligt trendbrott enligt FordonsGas Sverige

FordonsGas, ett av Sveriges ledande bolag inom produktion och infrastrukturutveckling av biogas för fordonsindustrin, ser ett tydligt trendbrott. Under november månad i år nyregistrerades det 76,7 procent fler gasdrivna personbilar jämfört med november 2016, enligt statistik från SCB och Trafikanalys*. Nu utökas successivt infrastrukturen med fler energistationer för att möta den ökade efterfrågan.

FordonsGas har sedan 20 år tillbaka byggt upp och drivit energistationer i Västsverige. I dagsläget har man över 40 gasenergistationer, med flera nya på gång.

– Det känns väldigt positivt att nyregistreringen av gasdrivna personbilar ökar. Under de senaste fem månaderna har försäljningen varit väsentligt högre än motsvarande månader 2016. För oss på FordonsGas bekräftar det den trend vi ser i framförallt tjänstebilssektorn och vi fortsätter att satsa både på ökad produktion av biogas men också på att bygga ut infrastrukturen med nya energistationer, säger Bo Ramberg, vd på FordonsGas Sverige.

Volkswagen-gruppen dominerar siffrorna för nyregistrerade gasdrivna personbilar, där VW Golf TGI Bluemotion ensam står för mer än 40 procent av totala antalet sålda gasdrivna bilar i Sverige hittills i år, enligt statistik från BIL Sweden.

Nya på marknaden och som säkerligen kommer att bidra till ännu större andel gasdrivna bilar, inte minst på tjänstebilssidan, är Audi A4 Avant g-tron och Audi A5 Sportback g-tron.

– Att antalet sålda gasdrivna bilmodeller nu ökar kan delvis kopplas till att flera storstäder har signalerat att de inför begränsningar för bland annat dieselbilar, vilket har bidragit till att människor på allvar har börjat leta efter bra alternativ. Även beslutet om att införa Bonus Malus för miljöanpassade fordon kan ha påverkat försäljningen de senaste tre månaderna, säger Bo Ramberg.