4 gasdrivna transportbilar att hålla koll på 2019

Är det dags för en ny transportbil till företaget? Kanske är det även dags gå från fossila drivmedel till förnyelsebara? Vi har samlat ihop fyra av våra transportbilsfavoriter, och självklart går de på gasenergi.

Att välja ny transportbil till företaget är inte alltid så lätt. Det är många parametrar som måste klaffa: rätt märke, rätt modell för jobbet, en utrustning som matchar uppgiften, rätt komfort, och så rätt pris förstås.

Idag finns det dessutom många nya lagar och regler att ta hänsyn till vid val av ny bil. Att den nya transportbilen uppfyller gällande miljö- och utsläppskrav, ger rätt förmåner i det nya bonus-malus-systemet och går att köra i de nya miljözonerna har blivit allt viktigare parametrar. Något som gjort att många företag nu börjat få upp ögonen för biogasbilar. Fördelarna är många: låga drivmedelskostnader, samma prestanda som diesel, inga partikelutsläpp och upp till 95 procents lägre koldioxidutsläpp. Men vilka gasbilar finns ute på marknaden 2019, och vilken modell ska man egentligen välja?

Fördelarna med biogasbil är många: låga drivmedelskostnader, samma prestanda som diesel, inga partikelutsläpp och upp till 95 procents lägre koldioxidutsläpp.

För att göra valet lite enklare för dig har vi samlat ihop våra transportbilsfavoriter. I listan hittar vi fyra av de mest populära skåp- och servicebilarna från kända varumärken som Volkswagen, IVECO, och FIAT. Gasbilarna finns i flera olika modeller och kommer i viktklasser från 3,5 ton till 7,2 ton, så du kan vara säker att hitta en bil som passar just dig och ditt företag.

Redo att upptäcka de bästa gasdrivna transportbilarna 2019? Bra, då kör vi!

Volkswagen Caddy Skåp – en transportbil att lita på

Vad vore en lista över transportbilar om vi inte tog med Sveriges mest sålda skåpbil? Volkswagen Caddy är säker, stabil och lättlastad. Med sin höga kvalitet och låga driftkostnad kan du vara säker på att du får en prisvärd bil som håller länge. Caddyn kommer i två olika storlekar: Volkswagen Caddy Skåp och Volkswagen Caddy Maxi Skåp. Båda modellerna har en imponerande räckvidd och en motoreffekt på 81 kW / 110 hk.

SNABBFAKTA
Effekt: 81kW / 110 hk
Vridmoment: 200 Nm
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 4,2 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 83 mil (varav 63 på gas) för Volkswagen Caddy TGI BlueMotion och upp till 106 mil (varav 86 på gas) för Volkswagen Caddy Maxi TGI BlueMotion

Kostnad: från 196 000 kr exkl. moms

 

Läs mer: Jonas Jostedal om valet att köpa in 7 nya Volkswagen Caddy till företaget

Fiat Doblò – mångsidig och prisvärd skåpbil

Önskar du dig en funktionell, stilren och bekväm arbetsmiljö – då är Fiat Doblò transportbilen för dig. Med en invändig längd på upp till 3,4 m och en lastvolym på 5,4 kvm erbjuder Fiat Doblò en rymlig transport. Motorerna är dessutom särskilt anpassade för både stadstrafik och långa avstånd, med högt vridmoment i alla hastigheter och låg bränsleförbrukning. En riktigt bra och mångsidig transportbil alltså!

SNABBFAKTA
Motor: 88kW / 120 hk
Vridmoment: 206 Nm (21,0 kgm) vid 3 000 varv/min
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 4,9 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 63 mil (varav 33 på gas) eller 75 mil (varav 45 på gas) beroende på modell
Kostnad: från 170 900 kr exkl. moms (kampanj!)

 

Läs mer: Därför valde Carin Sandersnäs på Göta Hund en FIAT Dobló

IVECO Daily HI-MATIC Natural Power – årets hållbara lastbil 2018

Komfort, prestanda och lång räckvidd är bra ord för att beskriva IVECO Daily HI-MATIC Natural Power. Modellen finns som både skåpbil och chassi med upp till 7,2 tons totalvikt. Alla varianter går att få utrustade med 8-stegad automatisk växellåda, vilket särskiljer IVECO från ett flertal andra transportbilar i sin klass. Inte konstigt att Iveco HI-MATIC Daily Natural Power blev utsedd till “Sustainable truck of the year 2018”!

SNABBFAKTA
Motor: 101 kW / 136 hk
Vridmoment: 350 Nm
Växellåda: Manuell eller automatväxlad
Bränsleförbrukning: 8,9 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 54 mil (varav 44 på gas)
Kostnad: från 339 000 kr exkl. moms (kampanj!)

Fiat Ducató – en lätt lastbil för alla typer av uppdrag

Två modeller från Fiat i samma lista tänker du? Inte konstigt alls tycker vi – är det något Fiat kan så är det transportbilar. Fiat Ducató kommer i en mängd olika utföranden och storlekar och passar många olika typer av uppdrag. Den har en effektiv turbomotor på 101 kW / 136 hk och och är den enda framhjulsdrivna transportbilen i sin klass med gasdrift. Dessutom med en total räckvidd på 50 mil, varav 40 mil på gasenergi.

SNABBFAKTA:
Motor: 101 kW / 136 hk
Vridmoment: 350 Nm
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 8,6 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 50 mil (varav 40 mil på gas)
Kostnad: från 299 400 kr exkl. moms


Se alla gasbilar i vår gasbilsväljare

Hittade du inte modellen du sökte efter? Klicka dig vidare till vår gasbilsväljare, där vi har samlat alla gasfordon på marknaden.