Flytande gasenergi för hållbara transporter

Att köra på gasenergi är som att köra på diesel, men långt bättre för luften och klimatet. För transporter med lastbil är gasenergi i flytande form (LNG/LBG) det optimala valet för låga utsläpp och hög prestanda. Nu börjar stora fordonstillverkare som Volvo, Iveco och Scania inse att gasenergi är framtiden för transportsektorn. Kanske du också?

Gasenergi för lastbilar

Flytande gasenergi är särskilt anpassad för att fungera effektivt till lastbilar och fjärrtransporter. Med flytande biogas (så kallad LBG) i tanken kör du dessutom på upp till 100 procent förnybar energi! 

Flera nya lastbilsmodeller

Biogas är framtidens energi – det har Volvo Trucks, Mercedes, Scania och Iveco fattat. De fyra lastbilstillverkarna satsar nu stort på nya gasmodeller. Tekniken är mogen, kvaliteten hög och nätverket av gasenergistationer blir allt bättre.

Tung biogas-satsning i Västsverige

Vi måste bli fler som kör på förnybar energi! Därför satsar vi på FordonsGas stort på att utveckla infrastrukturen för gas. Under de närmsta åren kommer vi etablera flera nya tankstationer i Västsverige. Vi har nyligen förvärvat en tankstation för flytande gas i Helsingborg, öppnat våra två tankstationer för flytande gasenergi i Götene och Mjölby – och fler är på gång!