Så framtidssäkrar du dina affärer med en gasbil – intervju med Carin på Göta Hund

Välj en bil som kan köra in i de nya miljözonerna utan straffskatter! Det är Carin Sandersnäs tips till andra småföretagare som funderar på att byta ut en eller flera bilar i sin fordonsflotta. Med över 21 års erfarenhet av att utbilda ledarhundar till personer med synnedsättning förstår hon vikten av framkomlighet – och fördelarna med att välja en bil som tar hänsyn till både djur och miljö.

Att välja rätt bil som småföretagare är inte alltid det lättaste. Nya oklara regelverk, stränga regler kring trafik i stadskärnorna och straffskatt till dieselfordon har inte gjort det enklare. Carin Sandersnäs på Göta Hund AB är en av många entreprenörer som redan påverkats av de nya miljökraven. Med en verksamhet som satsat på att utbilda assistanshundar, och då främst ledarhundar till personer med synnedsättning, är det helt avgörande för affärerna att kunna köra sin bil överallt.

“Precis som hundarna måste min bil gå att ha med sig överallt!”

Carin Sandersnäs, Göta Hund

– För mig är det väldigt viktigt att jag kan komma in i stadskärnorna. Både för att det är där jag tränar hundarna, men också för att jag kanske måste leverera hundarna dit. Många av de blinda personer som vi utbildar hundarna till bor ju inne i centrala Göteborg eller Stockholm. Så det var en jätteviktig bit för mig i valet av ny bil. Precis som hundarna måste den gå att ha med sig överallt!

FIAT Doblo – en miljövänlig transportbil utan kompromisser

En framtidssäkrad bil som ska gå att köra i stadskärnorna även imorgon, alltså. Helst utan att behöva kompromissa bort något annat.

– Eftersom jag har med mig mina arbetskamrater hundarna i bilen varje dag måste jag förstås ha gott om utrymme. Sen måste jag ibland köra långa körningar, så den måste ändå ha hög komfort och vara hyfsat stark.

Carin Sandersnäs på Göta Hund

Efter en noggrann utvärdering föll valet av ny bil slutligen på en gasdriven FIAT Doblo, en miljövänlig transportbil särskilt anpassad för stadsdistribution.

– Jag har inte haft den så länge än, men hittills fungerar det bra. Jag trodde nog att det skulle kännas annorlunda än bensin- och dieselbilar, men körmässigt gör det faktiskt inte det. Så jag har ju inte behövt göra avkall på någonting. Snarare tvärtom! Framför allt när det kommer till tankningen. Det luktar inte så där obehagligt och starkt som diesel, till exempel. Och jag behöver aldrig stå i kö.

En av Göta Hunds assistanshundar

Vad tycker hundarna om bytet av bil?

– Haha, ja, de tycker ju såklart att det är trevligt med en ny och fräsch bil. Men framför allt är det ju en vinst för dem i längden. Jag vistas jättemycket i naturen och har djur- och miljöfrågor nära hjärtat, och då vill man ju förstås värna om att de tas om hand och mår bra även i framtiden.

 


Namn: Carin Sandersnäs
Jobbar med: VD och grundare av Göta Hund AB
Kör: En gasdriven FIAT Doblo

Om Göta Hund:

Göta Hund utbildar assistanshundar, däribland ledarhundar till personer med synnedsättning. Tillsammans med tre andra företag runt om i landet bildar de Assistanshundskolan, Sveriges största producent av assistanshundar.