IVECO Daily Natural Power

Prisbelönt transportbil med gasdrift & automatlåda

Hög prestanda, automatisk växellåda och lång räckvidd – det finns många anledningar att älska de lätta lastbilarna i IVECO:s prisbelönta Daily Natural Power-serie. De gasdrivna transportbilarna kommer i flera utföranden och storleksklasser, från 3,5 till 7,2 ton. Alla är anpassade för stadsdistribution med tystgående körning och låga utsläpp.

Dags att välja en hållbar lastbil till företaget? Då kan IVECO:s transportbilar med gasdrift vara något för dig. IVECO har satsat på gasenergi under många år och är en av få fordonstillverkare som erbjuder gasdrift till alla sina lastbilsmodeller.

Robusta transportbilar för alla typer av uppdrag

I Daily-serien finns gasdrivna skåpbilar och chassin för alla användningsområden, med stort lastutrymme på mellan 12 och 17,2 kvadratmeter och en totalvikt från 3,5 till 7,2 ton. Välj mellan omtyckta favoriter som Iveco Daily Natural Power, Iveco Daily Cab Blue Power och Iveco Daily Van Blue Power.

IVECO:s motorer med gasdrift ger samma driftsäkerhet och prestanda som motsvarande dieselbilar. Med 136 hästkrafter / 101 kW och klassens bästa vridmoment på 350 Nm är detta en transportbil som klarar alla typer av uppdrag, även krävande kyltransporter.

Automatisk växellåda

Modellerna i Daily-serien är de första gasdrivna transportbilarna med en 8-stegad automatisk växellåda. Bilarna ger ökad komfort och en bränslebesparing på upp till 2,5 % jämfört med manuell växellåda. Den automatiska växellådan kombinerat med låga utsläpp av såväl koldioxid som farliga partiklar gör dessa bilar särskilt anpassade för stadsdistribution.

Tystgående stadskörning

Den automatiska växellådan är inte enda egenskapen som gör IVECO Daily Natural Power redo för staden – de gasdrivna modellerna har även upp till 50 procents lägre bullernivå än motsvarande dieselmotorer (ja, faktiskt 4-5 dB mindre motorbuller!) De tystgående bilarna är därför perfekta för leveranser i stadskärnan och för distribution nattetid – och självklart kan de även köra i framtidens miljözoner!

Säker körning & lång räckvidd

Tankvolymen för de gasdrivna IVECO-lastbilarna ligger på upp till 302 liter, beroende på version. Gastankarna är placerade på ett säkert sätt och har ett stålhölje monterat på undersidan, som skydd mot skadliga föremål på vägen.

Så hur långt kommer man då på en tank? Bränsleförbrukningen för IVECO Natural Power ligger på 8,9 kilo per 100 km blandad körning på gasenergi. (Gas tankas nämligen i kilo, inte i liter.) Det ger en räckvidd på upp till 44 mil på gasenergi. Skulle du mot förmodan inte vara i närheten av en tankstation slår bilen därefter automatiskt över till bensindrift – och på den tanken kommer du nästan 10 mil till.

Läs mer: Så räknar du räknar ut jämförelsepriset.

Bättre totalekonomi & lägre utsläpp

Den största fördelen med IVECO Daily Natural Power måste ändå vara gasdriften. Att köra på gasenergi är nämligen smart ur både ett ekonomiskt som miljömässigt perspektiv. Vad sägs till exempel om cirka 20 procent sänkta bränslekostnader jämfört med motsvarande dieselbilar, inga dyra straffskatter i det nya bonus-malus-systemet och betydligt lägre utsläppsnivåer än bensin och diesel? Med biogas i tanken blir det ännu bättre – då minskar koldioxidutsläppen med upp till 95 procent. Inte illa! Vi är inte förvånade över att IVECO Daily Natural Power vunnit många priser, bland annat International van of the year 2018 och Årets transportbil i Europa 2018.

Här kan du ladda ner en broschyr från IVECO

 

SNABBFAKTA

Motor: 101 kW / 136 hk
Vridmoment: 350 Nm
Växellåda: Manuell eller automatväxlad
Bränsleförbrukning: 8,9 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 54 mil (varav 44 på gas)
Kostnad: från 339 000 kr exkl. moms (kampanj!)

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra säljare – de är experter på cirkulär mobilitet, har stenkoll på årets transportbilar och vet hur nya regelverk kommer att påverka totalkostnaden för framtida vagnparker.


 

Inte vad du letade efter?

Se vilka andra miljövänliga transportbilar du borde hålla koll på 2019, eller läs mer om de andra modellerna på listan: Fiat Dobló, Fiat Ducató, Volkswagen Caddy. (Och som vanligt hittar du alla gasbilar på marknaden i vår gasbilsväljare.)