Bäst infrastruktur i Västsverige – därför väljer SafeTeam FordonsGas

Nya miljözoner, starkt miljöengagemang och nya utsläppsregler. Detta är några av anledningarna till att SafeTeam går med i transportutmaningen ”Fossilfritt Sverige” och ställer om hela sin fordonsflotta till gas- och elbilar.

– Vår största miljöpåverkan i företaget är våra fordon, men med vår nya miljöpolicy och fordonsflotta kan vi verkligen göra skillnad, säger Frida Hjern, Miljö- och kvalitetsansvarig på SafeTeam.

Hos SafeTeam körs det nu med gott samvete. De bedriver verksamhet i Göteborg, Stockholm och Malmö och kör sina bilar på uppdrag i stora delar av Sverige. SafeTeam har sedan länge bedömt att utsläpp från transporter är deras största miljöpåverkan och har på flera sätt arbetet med för minska dem. Ett steg på vägen är att de nu gör hela sin fordonsflotta fossilfri.

 

– Vi ställer om vår fordonsflotta på 130 bilar till fossilfria bilar där majoriteten kommer vara gasbilar, säger Frida Hjern, Miljö- och kvalitetsansvarig på SafeTeam.

Frida Hjern, Miljö- och kvalitetsansvarig

– Detta efter att vi har haft köpstopp i 1,5 år för att analysera marknaden och se vilka bilar som kommer vara det bästa alternativet nu och framåt.

Hur ser ni ekonomiskt på att ställa om till fossilfritt?

– Det är svårt att veta i förväg, men vi tror på gasbilarna. Inköp av gasbilar är dyrare men vi har beräknat kostnaden för hela livscykeln, inte bara inköpspriset. Och med hänsyn till klimatrabatter i form av fordonsskatt, service- och underhållskostnader, andrahandsvärde samt drivmedelskostnader visar kalkylerna på en jämförbar kostnad mellan fossilfria och fossildrivna bilar. I vissa fall t.o.m. en lägre kostnad för el- och gasbilar, säger Victor Muszynski, Inköpschef på SafeTeam.

Gasbilar SafeTeam

Bättre förutsättningar och fler gasmodeller på marknaden

Det är med noga genomförd analys och en ny gedigen miljöpolicy som SafeTeam väljer gasbilar. Och sedan beslutet för 6 månader sedan har de redan börjat köra 22 gasbilar. 

– Det ligger i tiden att välja fossilfria bilar till verksamheten. Allt fler kunder önskar det och vissa har det till och med som krav vid ett samarbete, säger Victor Muszynski.

Positiv respons hos medarbetarna

Victor Muszynski, Inköpschef

Hos SafeTeam genomsyrar miljötänket hela verksamheten och medarbetarna har varit positiva till omställningen.

Under 2020 kommer fler medarbetare att börja köra en gasbil. Det är en utveckling som Victor Muszynski gillar:

– Vår ambition är att inte behöva köpa in en enda fossildriven bil till! 

 


Namn: Frida Hjern & Victor Muszynski
Företag: SafeTeam
Kör: Volkswagen Caddy, Audi A4, Skoda Octavia, Golf Sport Combi