Ny tankstation för biogas i Vetlanda

Den 4 juni invigde vi på FordonsGas en ny tankstation för biogas i Vetlanda. Det innebär en bra förstärkning av tankstations-nätet i Småland med fler stationer att välja bland. Därmed gör vi det enklare att köra hållbart.

Den nya statationen gör att Jönköpings län kan säkerställa sin biogasöverenskommelse för kollektivtrafik som antogs 2018.

– Utifrån den ökade efterfrågan och önskemål från bussbolagen i regionen har vi skräddarsytt en tankinfrastruktur i norra Småland. Vi har därför utökat med två bussdepåer i Nässjö och Vetlanda, samt förstärkt med ännu en publik tankstation i Nässjö och en helt ny i Vetlanda, säger Peter Maksinen vd på FordonsGas Sverige AB.

– Utifrån den ökade efterfrågan och önskemål från bussbolagen i regionen har vi skräddarsytt en tankinfrastruktur i norra Småland.

Peter Maksinen vd på FordonsGas Sverige AB

Biogasen på stationerna i Jönköping, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda produceras till största delen av Biond, vars produktionsanläggningar finns i Sävsjö och Helsingborg.

– Vi är stolta och glada över att vi kan erbjuda närproducerad biogas för yrkestrafik och privatbilister som väljer att transporteras med förnybart bränsle, säger Peter Maksinen.