Ny vd för FordonsGas Sverige AB

Mer gods och fler människor ska färdas hållbart, och FordonsGas ska växa på bekostnad av fossil diesel. Det är mål som driver Peter Maksinen. Den 1 maj tillträdde han som ny VD för FordonsGas Sverige AB.

Sedan den 1 maj är Peter Maksinen ny vd för FordonsGas Sverige AB. Med många år i ledande roller på Västsveriges stora energiföretag har han värdefulla erfarenheter som är viktiga för samhällets omställning till cirkulär mobilitet.

– Miljöfrågor är något som ligger mig varmt om hjärtat. Att göra det enklare att färdas hållbart håller jag för en av vår tids stora samhällsfrågor, säger Peter Maksinen, ny vd för FordonsGas Sverige AB.

Att göra det enklare att färdas hållbart håller jag för en av vår tids stora samhällsfrågor.

– Jag ser därför FordonsGas som ett väldigt spännande bolag i en viktig bransch. Inte minst har jag lång erfarenhet av att arbeta tillsammans FordonsGas och vet att det är ett väldigt bra företag, säger Peter Maksinen.

Under sin tid på Göteborg Energi, 2005 – 2012, arbetade Peter Maksinen nära FordonsGas och var bland annat ansvarig för handeln med gas. Han har också arbetat på Mölndal Energi och kommer närmast från rollen som vd för Borås Energi.

Peter Maksinen, ny vd på FordonsGas Sverige AB från och med den 1 maj 2019.

 

– Den stora utmaningen framöver är att öka vår omsättning på bekostnad av diesel och göra det ekonomiskt tilltalande för både företag och privatpersoner att växla över till förnybara drivmedel, säger Peter Maksinen.

FordonsGas Sverige AB är en del av Air Liquide Group som satsar stort på biogas som framtidens energikälla med löftet Clean mobility.

– Vi är mycket nöjda med att presentera Peter Maksinen som ny VD för FordonsGas. Vi sätter stort värde både på hans professionella erfarenheter och personliga egenskaper. Därför känner vi ett stort förtroende för att han är rätt person att leda FordonsGas i en expansiv och spännande tid, säger Emil Glimåker, Nordenchef Air Liquide Advanced Business och styrelseordförande FordonsGas.