Fem saker du inte får missa på Persontrafikmässan 2018

Den 22-24 oktober går Persontrafikmässan 2018 av stapeln – Nordens viktigaste mötesplats för alla som jobbar med kollektivtrafik. Här samlas hela kollektivtrafikbranschen för att tillsammans driva den hållbara utvecklingen framåt. För dig som är intresserad av just hållbarhet bjuder årets program på många godbitar, med allt från medvetna utställare till hållbara seminarier och intressanta samtal. Här är några höjdpunkter som du bara inte får missa!

1. Kika på FIATs lätta lastbilar som dessutom tar sig förbi de nya miljözonerna!

FIATs monter bjuder på ett smörgåsbord av allt från bussar för färdtjänst till framtidssäkrade transportbilar för lättare stadsdistribution. Det bästa av allt? De går alla på gasenergi, vilket innebär mer affärer och mindre straffskatter för dig och ditt företag! I år får FIAT dessutom sällskap av oss på FordonsGas, så passa på att svänga förbi och prata framtidens energi med våra experter!

Läs mer om FIAT:s gasdrivna transportbilar här.

När: Måndag 22 oktober – onsdag 24 oktober
Var: Monter C11:21

2. Seminarie: Framtidens drivmedel – el, bio eller mix?

Vilka är framtidens drivmedel för kollektivtrafiken? Är det biodrivmedel, elektricitet eller vätgas som på sikt kommer att ersätta de fossila drivmedlen, eller är det kanske en mix av alla alternativen som gäller? Kommer det finnas tillräckligt med biodrivmedel till omställningen av fordonsparken? Frågorna diskuteras kl 16.00 på måndagens seminarie “Framtidens drivmedel – el, bio eller mix?” på plats T1 på mässan. Medverkar gör bland annat forskare och representanter för bilindustri och drivmedelsindustrin. Spännande!

När: Måndag 22 oktober kl 16-17
Var: Plats T1
Anmälan: Här

3. En riktigt god fika

När orken tryter och du behöver komma ifrån mässgolvet en stund kan det passa bra med en fikapaus. Samtliga caféer på Stockholmsmässan är KRAV-märkta, så här kan du njuta av hembakat fikabröd och fairtrade-märkt kaffe med gott samvete!

När: Så ofta du vill
Var: Kolla in alla caféer på Stockholmsmässans hemsida

4. Seminarie: Hur gör vi framtidens resande hållbart?

SL-trafiken står redan idag för över hälften av Sveriges sammanlagda kollektivresor. Det som händer i Stockholm påverkar med andra ord hela kollektivtrafikbranschen. På seminariet “Hur gör vi framtidens resande hållbart?” kl 10.00 på måndagen diskuterar representanter från SLL/Trafikförvaltningen vilka utmaningar som framtidens kollektivtrafik står inför – och vilka innovationer som redan håller på att förändra vardagen för SL:s resenärer.

När: Måndag 22 oktober kl 10-11
Var: Plats T4
Anmälan: Här

5. Framtidssäkrade bussar från IVECO i Wetlandias monter

IVECO har visat på stor framtidsanda med 100 procent dieselfria “lågutsläppsområden” på mässor runt om i hela världen tidigare i år, däribland Elmia Lastbil i Jönköping i augusti. Med ett fullständigt utbud av alternativa CNG- och LNG-fordon erbjuder tillverkaren något för alla typer av uppdrag, så även för persontrafiken. Bland annat den nya bussmodellen Crossway LE CNG som blivit utnämnd till Sustainable bus of the year 2018.

Så sväng förbi Wetlandias monter och spana in den senaste tekniken för hållbara passagerartransporter du också!

När: Måndag 22 oktober – onsdag 24 oktober

Var: Monter C13:41

 


Dags att ställa om till framtidens energi?

Vi på FordonsGas finns såklart på plats på Persontrafik 2018 för att prata om gasdrivna fordon och hållbar persontrafik. Du hittar oss runt omkring på mässgolvet eller på plats i FIAT:s monter. Tills dess kan du läsa mer om fördelarna med gasenergi här nedanför. Hoppas vi ses!