Så tankar du gas

Att tanka gasenergi är inget konstigt. Det är faktiskt lika enkelt som på andra tankstationer – bara lite annorlunda. 

Munstycket på gaspumpen är försett med ett vred. Med den låser du fast ventilen inför påfyllning. Inte svårare än ett dörrhandtag. När du tankar kan det låta och vissla om gasen. Det är helt normalt.

Ps. Ett tips är att först koppla på och sedan dra kortet. Du har två minuter på dig från det att du väljer pump till att trycka på startknappen, annars får du dra kortet på nytt.

  1. Ta loss det blå munstycket från stationen. Den svarta spaken vrids till höger. Tryck därefter munstycket mot bilens gasnippel. Den svarta spaken ska peka åt höger. Man känner en liten fjädring när man trycker munstycket mot gasnippeln, då har man rätt vinkel.
  2. Vrid den svarta spaken så att det pekar åt vänster. Se till att munstycket sitter fast. Två pilar visar att gasen nu kan flöda in i bilen.
  3. Håll startknappen intryckt i ca fem sekunder. Vänta ett par minuter medan tanken fylls. Stationen stoppar alltid automatiskt när tanken är full.
  4. Vrid tillbaka spaken åt höger. Häng tillbaka munstycket på gaspumpen, spaken ska peka rakt ner på slangen när det hänger på stationen. Klart!

Och du – glöm inte att koppla loss innan du kör iväg!