Välj BIO-CNG och tanka 100 procent biogas

Vill du göra en extra insats för miljön och köra på 100 procent förnybar energi? Då kan du välja att bli BIO-CNG-kund hos oss på FordonsGas. 

Genom att bli BIO-CNG-kund köper du alltid 100 procent biogas, oavsett vilken av våra stationer du tankar på. Vi kallar det för grön gas-principenDet fungerar ungefär som när du tecknar ett avtal om grön el: vi tillför lika mycket biogas i gasnätet som du tankar ditt fordon med.

Eftersom biogas kostar lite mer att producera betalar du som BIO-CNG-kund 1,20 kronor extra för varje kilo gas du tankar mot att vi garanterar att tillföra motsvarande mängd biogas i nätet – men du är samtidigt med och bidrar till att främja lokala biogasproducenter och bidrar till fler gröna jobb i regionen. (Läs mer om vad det innebär i våra villkor.)

Att bli BIO-CNG-kund tar bara en minut och går enkelt att ansöka om i vårt digitala formulär (se nedan). Förutom att du alltid tankar 100 procent biogas får du då samma förmåner som med det vanliga FordonsGaskortet. Du som redan har ett FordonsGaskort kan istället välja att uppgradera dig och ditt kort.

Läs mer: Tanka gas vs bensin – så räknar du ut jämförelsepriset!