Tung biogas-satsning i södra Sverige

FordonsGas har idag förvärvat Öresundskrafts tankstation för flytande gas i Helsingborg. Köpet är en del i en strategisk satsning på flytande biogas för tunga fordon som ska knyta samman södra Sverige. Och fler stationer är på gång.

Idag blev det klart att FordonsGas Sverige AB köper Öresundskrafts tankstation för flytande gas i Helsingborg. Den 3 december övergår stationen till FordonsGas.

Solid infrastruktur

FordonsGas har en station för tankning av flytande gas vid Stigs Center i Göteborg och en i Jönköping. Redan i början av nästa år är det dags för ytterligare två, i Götene respektive Mjölby.

– Gasenergistationen i Helsingborg, med sina logistikcentraler och hamn, är en viktig del i vår strategiska satsning: att lägga grunden för en hållbar transportsektor. Med en solid infrastruktur för flytande gas så gör vi det möjligt för företag att välja bort fossil diesel och tanka helt förnybart, säger Emil Glimåker, vd på FordonsGas Sverige AB.

Geografisk räckvidd

Affären gäller endast tankstationen för flytande gas. Öresundskrafts stationer med komprimerad fordonsgas fortsätter precis som förut. Och liksom tidigare ska tillsyn och service av gasenergistationen skötas av Öresundskrafts personal.

– Vi tror stenhårt på flytande gas som energikälla för tung trafik. Därför ser vi positivt på att FordonsGas förvärvar tankstationen. Den hamnar hos en offensiv aktör med gas som sin kärnverksamhet och med en geografisk räckvidd som vi inte har. Det gynnar utvecklingen för flytande gas i transportsektorn, säger Anders Östlund, vd på Öresundskraft.

Möjligt att tanka 100% biogas

Redan idag kan kunder som vill köra på hundra procent biogas teckna särskilt biogasavtal med FordonsGas.

– Med vårt växande stationsnät i södra Sverige möjliggör vi omställningen till en hållbar transportsektor i Sverige. Vi gör det enklare för tung trafik att köra på flytande biogas och skapar cirkulär mobilitet, avslutar Emil Glimåker.

Emil Glimåker, vd FordonsGas, och Anders Östlund, vd Öresundskraft.
Foto: Öresundskraft

Ladda hem bilden här.

 

Kontaktpersoner:

Emil Glimåker, vd FordonsGas Sverige AB. Tel: 0706-807100

Anders Östlund, vd Öresundskraft, 042-490 30 80

 


 

Fakta: FordonsGas Sverige AB

FordonsGas med säte i Göteborg är en av landets största aktörer inom gasenergi. Företaget är en del av Air Liquide Group och vill genom sitt växande nätverk av mer än 40 energistationer öka såväl andelen biogasdrivna resor som transporter. Air Liquide är Sveriges enda tillverkare av flytande biogas (LBG).

 

Fakta: Öresundskraft
Vi är 400 eldsjälar som tillsammans med våra 125 000 kunder skapar hållbara energi- och kommunikationslösningar, varje dag. Vår kärnverksamhet är försäljning och distribution av energi, energitjänster och kommunikationslösningar. www.oresundskraft.se