Volkswagen Caddy TGI BlueMotion

Kraftfull och bränslesnål skåpbil med gasdrift

Volkswagen Caddy är säker, stabil och lättlastad. Med sin höga kvalitet och låga driftkostnad kan du vara säker på att du får en prisvärd gasbil som håller länge. Årets upplaga är den mest ekonomiska någonsin. Så önskar du en transportbil med hög prestanda och låga utsläpp är Caddy TGI BlueMotion rätt val för dig.

Volkswagen Caddy har länge varit Sveriges mest sålda transportbil, och vi förstår varför. I Caddyn får du en prisvärd och driftsäker skåpbil med många användningsområden. Volkswagen Caddy TGI BlueMotion är namnet på den gasdrivna varianten, och den är inte sämre än diesel eller bensinmodellen – snarare tvärtom! Kraftfulla motorer och grön teknologi gör denna transportbil redo att ta sig an varje uppdrag, i eller utanför miljözonerna. Och utan dyra straffskatter från det nya bonus-malus-systemet.

 

TGI Blue Motion

 

Caddy Skåp eller Caddy Maxi

Den gasdrivna Caddyn kommer i flera storlekar och är lätta att anpassa för alla typer av användningsområden och uppdrag. Välj mellan Caddy Skåp eller Caddy Maxi Skåp, där den sistnämnda har lastförmåga upp till 1 005 kilo och upp till 31 procent större lastutrymme.

Se alla storlekar i Volkswagens broschyr.  

Startar i gasläge

Volkswagen Caddy TGI BlueMotion startar i gasläge och är väldigt bränsleeffektiv. Den har en genomsnittlig förbrukning av 4,2 kilo CNG per 100 km, vilket gör bilen bäst i klassen. Caddyn rymmer upp till 26 respektive 37 kilo gas i sina fyra gastankar av stål. För att inte påverka lastutrymmet är gasbehållarna monterade på undersidan av fordonsgolvet.

Svart Volkswagen Caddy under en bro

Bränsleeffektiva motorer och lång räckvidd

Volkswagen Caddy är utrustad med stabila motorer med EU 6-standard och har dessutom BlueMotion Technology med start-stopp-system. Motorerna är både gröna och kraftfulla (110 hästkrafter / 81 kW) och klarar arbetsdagens belastning med god bränsleekonomi. Nya Caddyn är dessutom utrustad med lågfriktionsdäck, vilket både leder till lägre bränsleförbrukning och lägre koldioxidutsläpp.

Räckvidden då? Den får mer än godkänt – på en tankning gasenergi kommer du cirka 63 mil respektive 86 mil, beroende på modell. Därefter går bilen automatiskt över till reservtanken med bensin på 13 liter, som håller dig på vägen i ytterligare 20 mil. Den totala räckvidden ligger alltså på 83 mil för Volkswagen Caddy TGI BlueMotion och 106 mil för Volkswagen Caddy Maxi TGI BlueMotion – riktigt imponerande!

Genomtänkt design

Volkswagen Caddy är kompakt utanpå och rymlig inuti, och tillåter last på upp till 4,7 m3. Lastning kan göras via bakdörren eller via skjutdörren på höger sida vilket gör den både flexibel och mångsidig.

Volkswagen vet att bakdörrarna på transportbilar används flitigt. Därför har Volkswagen Caddy gångjärn och skenor som tål hård belastning. Caddyn är även utrustad med lastsäkring, mellanvägg och golvbeläggning för att vara anpassad efter dina behov.

Ladda hem broschyr från Volkswagen.

TGI Blue motion instrumentpanel

SNABBFAKTA Volkswagen Caddy TGI BlueMotion
Effekt: 81kW / 110 hk
Vridmoment: 200 Nm
Växellåda: Manuell
Bränsleförbrukning: 4,2 kg / 100 km blandad körning på cng
Räckvidd: upp till 83 mil (varav 63 på gas) för Volkswagen Caddy TGI BlueMotion och upp till 106 mil (varav 86 på gas) för Volkswagen Caddy Maxi TGI BlueMotion
Kostnad: från 196 000 kr exkl. moms

 

Vad betyder TGI och CNG?

”Bokstavskombinationen TGI betyder inte ”Thank God It’s …(Friday)” om nu någon trodde det, utan är Volkswagenkoncernens egna namn för motorer utvecklade för gasdrift. Tillägget CNG betyder ”Compressed Natural Gas”, som vi i Sverige kort och gott kallar för fordonsgas.”

Här kan du läsa om provkörning av Volkswagen Caddy TGI BlueMotion (s 31).

Vill du veta mer?

Kontakta någon av våra säljare – de är experter på cirkulär mobilitet, har stenkoll på årets transportbilar och vet hur nya regelverk kommer att påverka totalkostnaden för framtida vagnparker.


Inte vad du letade efter?

Se vilka andra miljövänliga transportbilar du borde hålla koll på 2019, eller läs mer om de andra modellerna:

Fiat Dobló
Fiat Ducató
IVECO Daily Natural Power

Du hittar som vanligt alla gasbilar på marknaden i vår gasbilsväljare.